Lovewell Teen Oskarshamn 2017

 

ANSÖK TILL 2017 LOVEWELL TEEN I OSKARSHAMN HÄR


Under tre sommarveckor samlas ungdomar från Europa och USA för att skapa en musikal tillsammans med amerikanska och svenska ledare med mångårig erfarenhet av teater (ex. Broadway) och utbildning. Vi bor och jobbar på Oskarshamns folkhögskola och framför vår föreställning fullt producerad med orkester och  professionellt ljud och ljus på Forum-teatern i Oskarshamn.

Från att det allra första ordet skrivs till ridån går ner skapar, skriver, koreograferar, komponerar, designar, repeterar, producerar och framför deltagare en egen musikal tillsammans med våra ledare.

Lovewell-metoden använder musikteater som ett verktyg för att utveckla deltagarnas kreativa, konstnärliga och sociala förmågor samtidigt som självkänsla och samarbetsförmåga stärks. I vår Teen-workshop, som är ett kulturutbyte med USA, tränas dessutom språkförmåga då hela kursen hålls på engelska.

Lovewell fokuserar på process snarare än produkt; vi vill med varje workshop visa för deltagare att när en grupp kommer samman kring en idé de brinner för så är allt möjligt.

Vissa föreställningar som skapats under våra workshops har senare fått eget liv och producerats av skolor och teatrar i Sverige och USA. De pengar som kommer in till Lovewell från dessa produktioner går oavkortat till Lovewells stipendieverksamhet som gör det möjligt för unga, som kanske annars inte haft råd, att komma till Lovewell.

Lovewell har funnits i USA sedan 1989 och sedan 2003 har Lovewell anordnats i Sverige varje sommar. Vi är en religiöst och politisk obunden förening som licensierar den unika Lovewell-metoden. Inget liknande finns idag i Sverige.

Kursen anordnas i samarbete med Oskarshamns Folkhögskola.

NÄR: Måndagen den 10:e juli – Söndagen den 30:e juli 2017.
VAR: Vi skapar, bor och äter på Oskarshamns Folkhögskola (se priser nedan). Föreställningen spelas på Forum-teatern i Oskarshamn.
ÅLDRAR: 13-19 år, öppet för deltagare från hela världen.
FÖRESTÄLLNINGSDATUM: Fredagen den 28:e juli kl 19, lördagen den 29:e juli kl 15.
PRISER:

  • Kursavgiften dvs. deltagande i Lovewellkursen (inkl. all undervisning och handledning) kostar 6 700 kr.
  • Helinackordering på Oskarshamns Folkhögskola inkl. bädd i dubbelrum/trippelrum, frukost, lunch, kvällsmål, eftermiddagsfika kostar 6855kr.  Samma som ovan men i enkelrum kostar 8075 kr.
  • Pris utan boende men med all mat (exkl. frukost) på Oskarshamns Folkhögskola 3775 kr.

Deltagare har rätt att häva sin anmälan med full återbetalning fram till den 1: maj. Avanmälningar gjorda efter den dagen återbetalas bara om platsen kan fyllas. Avanmälningar då kursen startat återbetalas inte.

STIPENDIUM: I samarbete med lokala företag och organisationer erbjuder Lovewell ekonomiskt stöd till de som särskilt behöver. Observera att Lovewell endast ger stöd för att sänka kursavgiften. Lovewell fördelar stipendier beroende på antal sökanden samt antalet sponsorer. Du ansöker i anmälningsformuläret online. För ansökan om stipendium för dig som redan är antagen, klicka här.

SPRÅK: Workshopen hålls med engelska som primärt språk.

FRÅGORKontakta oss via e-mail på info@lovewell.se.

ANSÖK HÄR

 

 

Foto: Cecilia Träff

Comments are closed.